Играчки за бебета – какви, колко, защо?

бебета

Всички бебета обичат играчките във всякакви размери и форми.

Вероятно, много често сте се сблъсквали с тезите да не давате играчки на бебето, за да не го разглезите и обратното. И двете имат своята капка истина, но бебето се учи от нещата с които играе, които държи в ръце. Охарчването около играчки, които са много скъпи и омръзват бързо на всички бебета е доста сериозно.
бебетаКогато играят, бебетата използват всичките си сетива – зрение, слух, вкус, миризма и допир. Играчките дори могат да научат бебета на няколко неща:

Контрола на движение на крайниците.
Да разберат как работят нещата.
Нови идеи.
Подобряват контрола на мускулите и тяхната сила.
Подобряват въображението му.
Играчки за бебета има много в абсолютно различни форми и цветове. Хубаво е бебето да има повечко, но не всички от тях да са закупени. Често играчките са подарък от близки и роднини.
Дори домашните предмети може да използвате за играчки. Колко често са ви казвали, че сте си играли с черпака като малки? Тенджера или нещо на баща ви?

Вижте също – Бебешките играчки по магазините

Хубаво е, играчките да са от различни материали, за да може бебето да ги изучава един по един. Техните свойства, качества, кое не става за дъвкане и кое да.
Трябва да се съобразите, че бебета приемат нещата малко различно. Ако му дадете нещо старо за игра, дреха, тениска и то я унищожи, то може да започне да си играе и с новите тениски.

бебета

Изборът на най-добра играчка за бебета в магазина?

Изборът на играчки, както вече ви казахме е доста голям, но постепенно се наблюдава тенденцията,  повече играчки да имат лампички и звуци. Да не говорим, че почти всички играчки са с едни и същи досадни звуци и много бързо биха омръзнали на вас от колкото на детето. Тези играчки дори ограничават детското въображение, понеже с натискането на един бутон, всичко става само. Ако бебето започне да се радва много повече на такива играчки, значи вече сте в злощастният кръг на електрониката още от малки.

Няколко фактора при купуването на бебешки играчки.

Колко дълго трае живота на играчката.
Колко бързо ще я зареже (това е малко спорно, понеже при всяко бебе и играчка е различно)
Чупливост и трайност
Сложност
Подходяща възраст
До колко играчката стимулира въображението
Мие ли се

Дори можем да ви представим един кратък лист, в които са описани най-добрите играчки за бебета:
Бебешки книжки
музикални играчки (китари, барабани)
кукли
дрънкалки
гумени играчки + такива за дъвкане
Доста трудно би ви било да контролирате „притока“ на играчки. Всеки ще ви подари по нещо различно, някой ще е харесал това, друг онова. Не е добра идея да разваляте отношенията си с хората, само защото са ви подарили някаква играчка и вие не сте я харесали.
Дайте я на детето, нека си поиграе с нея, да я разгледа, вероятно ще му омръзне по-бързо от колкото си мислите.

бебета

Напред