Избор на дрешки за зимните месеци

бебе през зимата

Какви дрешки да подготвя за бебето за зимните месеци?

Всяка майка знае обаче, че не винаги е лесно да се изберат подходящите зимни дрехи. Всички бебета в ранна възраст още не могат да контролират телесната си температура, затова трябва да бъдат добре облечени за да не губят телесна топлина.

Поради липсата на движение при малките, когато много по-често ги носите, за тях трябва да има винаги една дрешка в повече.

Още по-трудно става, когато промените в температурата през зимата започнат да са много и често. Сутрин е студено, по обед пече слънце, а вечерта не се знае дали няма да задуха и някой вятър.

Вижте също – Какво е нужно да има в бебешкият гардероб?

Есента и зимата са наистина трудни и взискателни сезони за обличането на бебета. Много трудно се съчетава играта на облечи топло и не прекалявай.

Бебето не трябва да се облича с много дрехи!

бебе обличане
Няма значение каква е прогнозата за времето, майките винаги имаме навика да обличаме нашите бебета по-дебело или да имаме някоя резервна дебела дреха. Добре е за една разходка, освен да погледнете температурите и да планирате къде ще ходите. Колко време ще ви отнеме и как ще се придвижим до там. Помислете дали разходката ви ще е само навън или ще влезете и в някое кафе или мол. Старайте се температурата на бебето да е колкото се може по-постоянна, за да избегнете типичните бебешки болести – суха кожа, екземи и досадните вируси.

Златната пресечна точка за температурата на бебета е най-точните дрешки за определената среда. Не забравяйте, че бебето трябва да диша през тези дрешки, така че не прекалявайте! Много от настинките през зимата идват от препотяване на бебето, намокряне на дрешките и когато дрехата е студена от засъхналата пот и то е студено.

Винаги обръщайте внимание на цвета на кожата на вашите бебета.

Пипайте нежно за да разберете, дали е прекалено студено или прекалено топло. Ако решите че се препотява, открехнете малко от дрехата. Избирайте винаги нормални часови времена за разходка, а не пиковите жеги или студове.

За бебешката количка е добре да използвате найлонов предпазител. Той предпазва добре от дъжд и студ. Винаги носете и една дрешка за бебето в повече с вас – бебешко яке, шапка или ръкавици също са добър, допълнителен избор.

Назад
Напред