Какво е нужно да има в бебешкият гардероб?

бебета

Няма значение колко бебета имате или очаквате – изобилието от дрешки е нужда!

Проблем обаче се появява когато започнете да търсите по магазините – хиляди модели по десетки магазини, различни цени, различна материя и нищо еднакво. Какво точно трябва да включва един гардероб на едно бебе?

бебета

Вашите познания на тема „дрешки за бебета“?

На първо място винаги поставяме материята. Бебешката кожа е много по-нежна и взискателна най-вече през първите няколко месеца. Дори най-малкото може да раздразни бебешката кожа и да доведе до инфекция.
Най-подходящи и малко дразнещи са памучните и копринени тъкани.

Едно полезно предупреждение – не си мислете, че бебетата обичат да ги преобличат често. Ще се бунтуват в опит да съблекат дрешката. Ако сте си мечтали да сменяте дрешките на бебето по няколко пъти на ден, това може да ви писне много бързо.
Не прекалявайте с разнообразието. Не ви трябва прекалено количество, защото за един месец и хоп – бебето е с други размери и дрешките не стават.

През първият месец, всички бебета стоят завити в одеялото и няма да му се виждат много дрешките. Тогава използвайте дрехи които са лесни за събличане и обличане, нищо сложно.

Какво трябва да има в един гардероб за бебета?

Започваме от закопчаването – дрешките най-добре да имат започване на раменете, гърдите или странично. Ще ви трябват няколко чифта ританки и различни модели бодита. За лятото – вземете с къси ръкави и без крачоли. За по-студените месеци обратното.

Купете си много чорапи! Често ще ги губите и никога не са излишни. Няколко шапки също са добро допълнение. Също – лигавник, спално чувалче, няколко одеяла с различна дебелина, спално бельо и няколко бебешки хавлии.

Бебешкият гардероб е почти готов!

Сега трябва да следвате тези няколко правила:

  • Винаги проверявайте етикета на дрехата за материята.
  • Използвайте тоалети с пастелни цветове. Така ще намалите избледняването след пералня.
  • Правилото +6 месеца. Когато купувате дрешки, те винаги да са по-голям размер – с 6 месеца повече. Това обаче не важи за чорапи и ританки.
  • Само сезонно пазаруване. Не зареждайте и трупайте. Всички бебета растат и няма да чакат дрешките да им паснат.
  • Не забравяйте за лесното закопчаване!

Вижте също – Списък с бебешки дрешки за новородено

Вашият гардероб е почти завършен. Казваме почти, защото може да ви се наложи да добавяте, премахвате, обновявате и дори зашивате.

Когато преобличате бебета, винаги се старайте това време да минава като игра. Гъделичкайте го, говорете му, забавлявайте го. Това е по-лесен начин да накарате едно бебе да спре да се бунтува при преобличане.

Бъдете и много внимателни когато перете дрешките на бебета. Избягвайте избелващи препарати, омекотители и прах с аромат. Те са една от причините детето ви да има обриви или алергия. Бъдете много внимателни към прането.

Назад
Напред