Какво ви е необходимо за приготвяне на бебешка храна?

хранене на бебето

Когато стане дума за хранене на бебета, всичко от което се нуждаете е лъжица и банан.

Това обаче няма да е достатъчно да приготвите останалият асортимент от храни за бебета. Те най-често са пюрета, а с вилица или лъжица това не се постига лесно. Ако вече сте се замислили да купувате някакви скъпи машини, бъркалки и други пособия, обърнете внимание на тези домашни потреби, които най-вероятно вече имате.

Блендер, пасатор или кухненски робот.

бебетаВсяка майка трябва да знае, че всички бебета не харесват да усещат в храната си и най-малките бучки. Много често не добре пюрираните храни са причината бебето да не се храни. Ясно е, че няма как да постигнете перфектно пюре само с вилица, затова е добре да се замислите за пасатор, блендер или ако имате малко повече пари – кухненски робот. Първите две могат да се намерят на сравнително ниска цена, така че това няма да ви притеснява.

Тенджера за готвене на пара.

Това вече може да се окаже малко по-луксозно. Коремчето на всички бебета е доста капризно и приема само варени или приготвени на пара гозби. Ако вашата нова цел в живота е, да сте личният готвач на вашето бебе, то трябва да знаете, че голяма част от витамините на плодовете и зеленчуците се губят при варене. Точно тук се намесва готвенето на пара. Доста по-добро решение за запазване на витамините и полезните качества в храната на вашето бебе.

Сокоизтисквачка.

Това вероятно е най-полезният и евтин продукт които да ви предложим. Естествено има голяма гама от сокоизтисквачки на пазара, но вие се оглеждайте за тази, която влиза във вашият бюджет.

Когато правите сок от прясно изцедени плодове, тогава вашето бебе получава пълна гама от витамини, минерали и всички свойства на плодовете. Не забравяйте, че ако закупите по-скъпа и модерна сокоизтисквачка, може дори да направите нещо със зеленчуци.

Вижте също – Няколко рецепти за бебешко пюре вкъщи

След като ви казахме няколко уреда за приготвяне на бебешка храна, нека да не забравяме и за съдовете в които да я съхранявате.

Пластмасови кутии и пликчета за храна за бебета.

хранене на бебе

Досещате се, че всички бебета ядат по няколко стотин грама храна? Не може да стоите в кухнята 24/7 за да я приготвяте. Всяка майка знае, че е по-добре да направи повечко и да остави за после. Точно за това на пазара има огромно изобилие от продукти предназначени за запазване на бебешката храна в хладилник. Кутии, пликчета или нещо по-специално. Само от вас зависи какво да изберете.

Назад
Напред