Бебета и техните вечерни ястия. Супа за похапване

Всички бебета обичат да похапват от всичко и по много.

бебетаМайчиното задължение е да им го дадат. Тяхното ядене обаче трябва да е умерено и да не се прекалява. Да не говорим, че много трябва да внимавате какво слагате в ястията. Да не са храни от които може да се прихване алергия (това е за първите седмици при бебета).
Да не добавяме, че ако не е добре смляно, може да се задави.
В интернет, може да намерите много вкусотии за бебета – супи, сладкиши, видове хляб и още много други. Тази рецепта е любима на много майки, понеже е лесна за приготвяне и има много витамини, които да дадат нужната енергия на вашето бебе.

Ето и нужните продукти:

2 картофа
парче целина
парче пащърнак
3 средно големи моркова
2 глави лук
скилидка чесън
1 кубче зеленчуков бульон
щипка сол
1 малка тиквичка
1 с.л. олио
1л. вода
зелени подправки – мащерка, риган
100 мл. сметана

бебета

След като вече имате всички продукти, ще трябва да се заемете с тяхното приготвяне. (макар някой бебета да обичат да гризат сурови).

Вижте също – Неподходящи храни за бебето в ранен стадии
Обелете всички зеленчуци, освен тиквичката и ги нарежете на кубчета. Загрявате малко олио на печката в тенджера и изсипете вътре зеленчуците.

Задушете ги за минута и не ги оставяйте да станат кафяви.

След което ги заливате с вода и ги оставяте да врят 15 минути. През това време е добра идея да видите какво правят вашите бебета или само едно.
След като се върнете към супата, добавете бульон, подправки и разбъркайте.
Дърпате тенджерата от котлона, защото той няма да ви трябва повече и пасирате с пасатор или преса за картофи. Внимавайте да не се опръскате или да опръскате бебета наблизо.

За финал, добавяте сметана и затопляте супата на котлона. Лесно и бързо.

Добре е да знаете, кои са любимите зеленчуци на вашето бебе и кои не яде. Така можете да ги извадите от супата или да се фокусирате върху супа само от неговите зеленчуци.

Тази рецепта е концентрирана за непретенциозни бебета или поне още в ранна възраст.

Назад
Напред