Какви бебешки шишета и биберони да изберем?

бебета

Всяка майка знае, че за нейните бебета има две опции – кърма и изкуствени заместители.

Всяка майка също знае, че за едно бебе е най-добре кърмата, но понякога майката няма възможност да кърми – болка в гърдите или липса на кърма. При болките в гърдите може да прибегнете до изцеждане с помпа за кърма и запазването и в шише за по-късно, но когато нямате никаква кърма, тогава вече трябва да е изкуствен заместител. Досещате ли се до къде довеждат тези две опции? Използването на правилният брой и правилният биберон и шише.

бебета

Шишетата за бебета се разделят на две групи – пластмасови и стъклени.

Дори без да ви казваме нищо, вероятно ще предположите, че стъклените шишета са по-добри – стъклото не се разваля толкова лесно колкото пластмасата и не старее. Противоречиво на това обаче, големите производители на продукти за бебета, включително бутилки за хранене използват пластмаса. Качествена пластмаса! С това се елиминира варианта при бутилката, но пак остава въпросът за биберона?

Още първите няколко месеца след раждане на бебето, ще трябва да го храните по 7-8 пъти на ден, няма да имате време да миете едно, две шишета на половин час. Съветваме ви да си вземете около 7-8 бутилки, скъпи са, но са оправдан разход. Не забравяйте, че шишетата трябва да са различни размери, защото вашето бебе бързо, ще прескача размери в количеството.

Всички шишета за бебета, трябва да могат да се стерилизират!

Няма значение дали по старомодният начин с преварена вода или със стерилизатор. В първият избор времето е около 20 минути (доста си е, ако няма кой да помага с бебето), а при вторият е по инструкция на производителят. Обикновено, стерилизаторът е по-бърз, но винаги четете инструкциите внимателно!

Вижте също – 7 основни правила за спането на бебето

При избора на биберон за бебета, трябва да гледате, биберона да не позволява поглъщането на въздух. Това води до хранителни проблеми и появата на колики. Трябва да запазва и витамините на млякото, но обикновенно тези неща са изписани на опаковката на продукта. Винаги четете какво купувате за бебета!

Бибероните за бебета имат и възрастови ограничения!

Те се определят по отворите. Първият биберон, ще е с една дупка, следващият 2,3 и прочее. Бибероните за разлика от шишетата се износват много по-бързо, но пък за сметка на това са по-евтини от бутилките. Запасете се и с биберони. Съвет от нас – ако намерите хубав биберон на намаление, вземете няколко! Дори да ви останат, все може да ги подарите на някого.

Изберете биберони и шишета тук >

Назад
Напред